Захворювання підшлункової залози

Заболевания поджелудочной железы

Підшлункова залоза в організмі людини виробляє ферменти, які сприяють розщепленню білків, жирів і вуглеводів, у такий спосіб регулюючи процес перетравлення їжі. Крім того, саме цей орган виробляє інсулін, який відповідає за обмін цукру в організмі.

Різні захворювання підшлункової залози (панкреатит, недостатність підшлункової залози та інші) мають загальні симптоми. Їх можна розділити на дві групи: больові та диспепсичні.

Біль, як правило, локалізована в надчеревній ділянці та посилюється після рясного приймання їжі або вживання жирних, смажених і гострих продуктів. Диспепсичні розлади проявляються здуттям живота, діареєю, метеоризмом, важкістю в животі, нудотою і блювотою.

Лікарі ГастроЦентру «OLYMED» рекомендують починати лікування патології підшлункової залози якомога раніше, оскільки, як і більшість хвороб, вони схильні переходити в хронічну форму, яка набагато складніше піддається терапії та доставляє значно більший дискомфорт пацієнту.